Превърнете купуването на учебници в празник

Купуването на учебници е рутинна задача, с която всички родители се заемат през септември. И докато по-малките очакват с нетърпение настъпването на 15 септември, за повечето тийнейджъри от средния курс, това е равносилно на тежко наказание. Повечето от по-големите момичета и момчета излизат с неохота с родителите си, за да купят необходимите им помагала и книжа. Всичко това обаче може да се избегне, ако организирате програма за целия ден и излизането ви от вкъщи не се ограничи само с отиване до книжарницата. В случай, че вашият ученик е в начален курс, организирането на забавна програма за деня, със сигурност ще остави приятни спомени у него.

Превърнете купуването на учебници в празник
Бихте могли да заложите на някои обичайни, но пък винаги интересни за посещение места. Едно от тях е зоопарка. По правило това място е интересно и за малки, и големи. Дори и да сте го посещавали десетки пъти, разходката между животните винаги е интересна. В случай, че вашето отроче се интересува малко повече от история пък, бихте могли да посетите някой музей, преди да отидете до книжарницата за учебници. Не е за пренебрегване и предложението, което ще ви прати в кино салона. А, ако имате късмет и в афиша присъства харесван от детето ви филм, можете да сте убедени, че ще постигнете добър резултат с идеята си.

Има още куп други варианти за разнообразяване на деня. Един от тях е да отидете на разходка в друг град. Разстоянието от 50-60 километра не е проблем в днешно време и се изминава за по-малко от час. Така можете да съчетаете разходката в близко населено място с посещение в тамошните книжарници за необходимите за новата школска година помагала и пособия.

Разбира се, трябва да сте подготвени и за варианта, при който вашето дете ще отхвърли всички тези идеи и ще предложи само да отиде за учебници в близката книжарница. В случай, че имате нещастието да сте участник в подобно развитие на нещата, примирете се и си спомнете, че и вие сте имали подобни моменти в ученическите си години.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар