Балсам за устни – грижа през зимата

балсами за устните
Устните ни са тази част от лицето, която цялостно е изложена под светлините на прожекторите. Ако се чудите какво искаме да ви кажем, то ще се постараем да бъдем максимално изчерпателни. Тази нежна зона от нашето тяло е пряко изложена на различни по вид климатични условия, за това е необходимо да оказваме нужните грижи, а именно качествен балсам за устни.

Балсам за устни – кога имаме нужда от него?


Меки и съблазнителни, устните биват пряко изложени на слънчевите лъчи през лятото и студения вятър през зимата. За да се погрижим подобаващо за тях, то ние трябва да нанесем тънък предпазващ слой балсамова течност, непосредствено преди да излезем от дома. Тя защитава и предпазва от външните неблагоприятни влияния. Най-подходящи са тези продукти, които съдържат в състава си жожоба, какао, бадем или гроздови семки.

Ако сме в офиса, то много често нашите устни се изсушават и напукват. Радиаторът или климатика допринасят за това тяхно състояние, което от своя страна води до чувствителност и раздразнение. Именно поради тази причина, в дамската чанта на една жена е необходимо да присъства балсам за устни, който да нанася периодично. Не се препоръчва облизването на изсушения участък, тъй като това води след себе си още повече вреда.

Когато отстраняваме своя грим или декоративна козметика


Всяка една себеуважаваща се дама прилага различни по текстура, качество, марка и други специфики, декоративна козметика. Ние я нанасяме както на лицето, така и на самите устни. При отстраняването и би било добре да не използваме лосиони и почистващи средства, които съдържат спирт или други агресивни съставки.

Ефикасен и полезен метод е ексфолиране на устните. Всяка една козметична верига предлага средство „ексфолиант“, който помага при отстраняването на мъртвите клетки от повърхността. Препоръчително е тази процедура да се прилага веднъж седмично. Тя спомага за блестящия и натурален вид на вашата усмивка.

Под каква форма се предлага този продукт на пазара?


Най-често се предлага под формата на стик, който наподобява червило. Вероятността да го срещнем в кутийки, затварящи се с капачета, е твърде голяма. Балсамите имат различна текстура и свой индивидуален аромат. Най-разпространени сред тях са плодовите. Те освен, че омекотяват и хидратират най-деликатните зони, представляващи тънък розов слой, лишен от мастна тъкан, носят и приятно ухание на свежест и бонбонова наслада.

Много от хората използват козметиката за устни като профилактично средство през зимата. Най-често използваната съставка в производството на този продукт е пчелния восък, парафин и камфор. Някой от фирмите си служат и с петрол при направата на козметичното средство за устни.

Как да се грижим за нашите устни?


С почукването на зимата на вратата, ние се подсещаме за този продукт, който моментално следва да закупим от най-близката аптека или козметичен магазин. Устните ни се нуждаят от хидратиране. Те нямат мастни жлези и за това не образуват хидролипиден слой, какъвто има кожата по другите части от тялото.
За това и ние сме длъжни да ги предпазваме от изсушаване и напукване, като се сдобием с качествен и богат на полезни съставки балсам за устни. И най-важното, което трябва да помним, е да не забравяме да се усмихваме – това е най-силното оръжие, което някога е съществувало.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар