Балсам за коса - какви свойства трябва да притежава

красива коса

Балсам за красива коса


Ако искаме да притежаваме коси като на красавиците от телевизионните реклами, е препоръчително да отделяме нужното време и внимание за своите собствени процедури. На първо място ослепителната коса е резултат от добра грижа и прецизно подбрани продукти за нейното третиране. Щадящите процедури също оказват огромно влияние върху състоянието и. Но най–важно място заемат балсамите за красива коса.

Красотата и блясъка са резултат от редовната им употреба. Те притежават свойството да подхранват, стабилизират, стимулират, укрепват, предотвратяват пърхот, косопад, грижат се за блясъка, мекотата и целия и престиж. Този вид козметика е незаменим сред останалите. Благодарение на неговите свойства, имаме възможността да се доближим до мечтите и да осъществим целите си.

Свойства и приложение


Съществува огромно разнообразие от балсами за коса. Най-разпространен сред тях е този, който се използва за ежедневна грижа. Втрива се в косата и след 2 до 5 минути се отмива. Той покрива със положително заредени частици от кондициониращото вещество. Има два вида грижа за коса – такива, които се отмиват и други, които не се. При неотмиващите козметики първо се ползва шампоан, след него се нанася отмиващ се продукт.

Едва след като подсушим добре косата, ние можем да нанесем и балсама, чието действие ни предпазва както от слънчевите лъчи, така и от хлорната вода. Той спомага за зашита интензивността на цвета и лесното и разресване. Ако разполагате с достатъчно време или само 30 минути, можете сами да си пригответе домашен разтвор.

Домашни балсами за коса


Яйцата са богати на лецитин. Те придават мекота и блясък на косата, укротяват я до съвършенство, заздравяват нейната структура. Медът омекотява и овлажнява косата, той е богат на минерали и витамини, тъй като пчелите го произвеждат от цветовете на растенията. Ябълковия оцет регулира киселинно – алкалния баланс на косата и кожата, отстранява излишъка от остатъци на шампоан и кожна мазнина.

Когато използваме балсами за коса е препоръчително да се нанасят в посока от краищата към корените. Не е необходимо да се втрива в скалпа, защото е създаден да укрепва самата коса, а не корените. Не е задължително да бъдат скъпи или неудобни, те трябва да бъдат създадени изцяло за нашия комфорт и положително действие.

Въпреки, че има типове коса, които не се нуждаят от специални грижи и подобен тип продукти, повечето хора извличат ползите им и го използват няколко пъти седмично. Балсамите са най-полезното и укрепващо вещество, което подхранва и заздравява нашата коса, придавайки и блясък и гладкост.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар