Цвят за коса - правилният избор

Цвят за коса
Омръзнало Ви е да се гледате в огледалото със сегашния цвят на косата. Време Ви е да се разнообразите. Най-добрият начин е да отидете до магазина и да подберете боя за коса. Това със сигурност ще ви повдигне настроението, пък и веднага ще се забележи от околните.

Доста често се случва жените да не съумеят да изберат цвета, който има подхожда. Ако за първи път си правите такъв експеримент е добре да посетите клафьор. Неговото мнение ще Ви е от полза и няма да се разочаровате от резултата.

Жените с повече опит смело експериментират с косата си, но и те не са застраховани от гаф с подбора на боя. Има няколко правила, който трябва да се спазват.

Съобразете се с естествения цвят на косата си. Съществува правило, че два тона по-тъмен или светъл нюанс от досегашния ще прилягат на вашата визия. Така се застраховате от грешки и можете да сте сигурна, че резултатът е добър.

За жените, който искат драстично да сменят цвета е желателно да не го правят от един път. Минете постепенно към желания нюанс, особено ако се различава съществено от натуралната ви коса. Така от една страна няма вие самата да се шокирате след края на боядисването, и от друга плавно ще минавате през цветовете и сама ще прецените кой е най-подходящ.

Голямо значение оказва и самият цветотип на кожата Ви. Ако сте със светла кожа горещо Ви препоръчвам да стойте на страна от тъмните нюанси на боите. Особено черният. Той е доста капризен и труден за поддръжка. На неговия фон лицето ще изглежда още по-бледо и всеки малък дефект ще изпъкне веднага.

Дамите с матова кожа трябва да се ограничават от към много светлите бои. За тях са по-подходящи топли и червеникави тонове.

Когато изборът Ви се е спрял на русите нюанси, се подгответе за една непрестанна грижа за косата. Те в увреждат много косата, поради наличието на перхидрол. Ако косата Ви по принцип е тънка и лесно се къса, не я изтормозвайте допълнително с русия цвят.

Важно правило, което да запомните е да подготвите косата си предварително. Няколко дена преди боядисването я подхранете с маска от етерични масла. Така тя ще стане по-податлива на оцветяването на боята и крайният резултат ще е една мека, лъскава и нова грива.

Ако сте допуснали грешка при боядисването не се опитвайте да я поправите сами. Може да объркате нещата още повече. Идете в най-близкия фризьорски салон и се оставете в ръцете на специалиста. В повечето случаи, той може да оправи проблема.

Боите за коса на Faberlic са с изпитано качество и ако се доверите на тях, ще останете приятно изненадани.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар