Седем храни, които ще ви помогнат да отслабнете

грейпфрут
Хората, които включват продукти с високо съдържание на вода в менюто си имат по-нисък индекс на телесна маса и по-тънка талия, твърдят учени от университета в Токио.

Може да звучи парадоксално на пръв поглед, но водата помага да отслабнете! Разбира се, това не означава да замените твърдата храна с вода, или да консумирате повече продукти (плодове и зеленчуци), които съдържат повече вода.

1. Броколи

Това е един от най-добрите източници на фибри и калций. Обикновено се приготвят на пара, като по този начин най-добре се запазват хранителните вещества. Броколите също така съдържат много витамини С и А.

2. Зеле

Изключително богато на антиоксиданти, поради което се смята за храна, която спомага за повишаване на имунитета. Киселото зеле е особено богато на витамин C.


Експертите препоръчват зелето да се приготвя в суров вид, като марулята и червеното зеле са богат източник на микроелементи.

Зелето съдържа много калий, магнезий, фосфор, калций, желязо, витамини А, В1, В2, В6, С, Е, PP и U.

3. Карфиол

Някои изследвания показват, че помага за забавяне развитието на рак и за предотвратяване появата му. Богат източник на витамин С и фолиева киселина, който е препоръчително да се консумира суров или задушен.

Карфиолът съдържа калий, желязо, мед, цинк, флуор, манган, бета-каротин, витамин С, К, В1, В2, В6.

4. Грейпфрут

Диетолозите го препоръчват на всички, които са предразположени към сърдечно-съдови заболявания. В него се съдържа нарингин, който ускорява храносмилателните процеси и по този начин помага за отслабване. Грейпфрутът съдържа много витамин С, фолиева киселина, калий, пектин, целулоза.

Розовият и червеният грейпфрут са особено богати на витамин А и ликопен, които предпазват стените на съдовете от увреждане. Този плод съдържа калий, магнезий, витамин С и витамини от група В.

5. Маруля

Поради ниската си калоричност тя присъства в много диети. Марулята съдържа витамини от група В, фолиева киселина и манган. Тя стабилизира нивото на кръвна захар и укрепва имунната система. Препоръчително е да се консумира с по-малко олио. В марулите има още калий, калций, магнезий, желязо, фосфор, витамини A, B, C и фолиева киселина.

6. Репички

Те също са богати на фолиева киселина, сяра и други антиоксиданти. Допринасят за нормалното протичане на храносмилателните процеси. Репичките също са източник на натрий, калий, калций, фосфор, магнезий, желязо, флуор, витамини А, Е, В1, В2, В6, никотинова киселина и салицилова.

7. Спанак

Съдържа много желязо, фолиева киселина, витамин C, антиоксиданти (бета-каротин и витамин С) и лутеин, който влияе на възстановителните процеси. Той е източник на целулоза, калий, калций, фосфор, натрий, желязо, цинк, магнезий, флуорид, витамин С, В1, В2, В6, РР, Е и К. Спанакът е подходящ за салата, супа или гарнитура към основното ястие.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар