Никога не е късно да изучаваме английски език

Светът се развива с бясна скорост, но противно на схващането, че това ще направи пространствата по-раздалечени се оказва, че светът прави всичко много по-близко и се оказва, че в дома ни влизат неща, които не сме  мислили, че ще влязат и че ще ни е необходимо да общуваме много повече, отколкото бихме желали. Световната глобализация доведе до размиване на границите, не само в икономическия живот на хората, но и в обикновеното човешко общуване. С помощта на глобалната мрежа, хора от цял свят могат да комуникират на всякакви теми, като за целта е необходимо едно единствено условие – да владеят универсалния език на планетата Земя, а именно английски език.

За младите хора това не е проблем, тъй като изучаването на езика на Шекспир е застъпено още в детските градини и когато навлязат в живота, те могат свободно да общуват на този красив и поетичен език. Проблем възниква при по-зрелите хора, които, израснали в годините на изолация от западния свят не са имали възможност да научат най-важното средство за комуникация между хората днес.

Този пропуск може да им коства много ако се развиват кариерно в една международна компания, в която се налага ежедневно общуване на английски език, или пък в сферата на туризма, където познанията по руски отдавна не са достатъчни.

Пропускът, обаче не е фатален ако сте мотивирани да бъдете в крак с времето и желаете да се развивате, като личност, защото никога не е късно да започнеш да изучаваш английски език и дори да бъде трудно, то няма да е невъзможно. Необходимо е само желание да бъдеш полезен на себе си.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар