Предпазете косата си от водата през лятото

руса коса лято
Повечето от нас ще се отправят към басейна или плажа това лято. Има няколко неща, които трябва да знаете, за да запазите косата си здрава и красива през лятото.

Чудили ли сте се защо косата ви е като слама само след няколко дни в басейна? Или защо русата коса има бледозелен оттенък? Химикалите във водата на басейна, като хлор, изсветляват цвета й, и ще я направи доста чуплива. Медта в алгацида, е това, което прави русата коса да изглежда зеленикава (блондинка/жълто + мед/синьо = зелено).

Преди да започнете да смятате колко ще ви струват постоянните посещения във фризьорския салон - не позволявайте това изобщо да се случва! Защитете косата си, като приложите защитен балсам, създаден специално при плуване. Той ще запечата епидермиса, за да предотврати усвояването на химикалите дълбоко в косъма. В края на деня, използвайте шампоан за отстраняване на химикалите и мръсотиите, и не забравяйте след това да нанесете балсам!

Тъкмо сте си запазили час за боядисване при фризьорката, преди да се отправите към морето? Може би трябва да изчакате докато се върнете. Солта и прясно боядисаната коса може да бъдат доста лоша комбинация. Солта действително може да "изтегли" тези красиви нюанси и да ги изпрати право в морето. Вашият цвят вероятно ще изчезне, докато сте на почивка, така че защо не изчакате, докато се върнете? Освен това, вие никога няма да видите тези хора отново, или поне до следващата година!
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар