Академично обучение по немска филология

 немска филология
За хората, изучаващи немски език на едно добро професионално ниво, възможностите за кариерно развитие са много. Тези, които избират, като специалност не лекият профил: немска филология трябва да преминат обучение по основни научни направления, като:

Наука за езика; Наука за литературата; Обща психология; Обща социология; Обща история на изобразителното изкуство;Увод в западноевропейската култура; Произход и развитие на езика;Антропология;Митология и религия;

Освен тези академични дисциплини се взима участие в практически курсове, като:
Корективна фонетика; Практическа граматика; Работа с автентични текстове; Представяне на презентации; Писмено изложение и др.

Това е в общи линии програмата, по която се извършва обучението в първите две години за бъдещите специалисти по немска филология. В следващите две години обучението включва:
Специализирани курсове и извънаудиторна форма на обучение, даващи конкретна професионална квалификация. Практическото обучение се състои от стажове в преводачески агенции, телевизии, туристически агенции,училища и школи по чужди езици.

Компетенциите на завършилите немска филология включват: знания в областта на теоретичното и приложно езикознание, литературата, културата и историята и политическото развитие на немскоезичните страни, както и теория и практика на превода, а също и методика на преподаването на немски език. Завършилите немска филология стават квалифицирани преводачи и преподаватели по немски език.

Освен това, те могат да заемат длъжности, като: консултант по немски език, редактори в печатни и електронни медии, преводач-консултанти в международни организации и фирми, в книгоиздаването и книгоразпространението, както и в туристически агенции.
Академичното обучение по немска филология може да бъде извършено и по програма за студентска мобилност в университети в Германия и Австрия.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар