Съвети за учене на английски - произношението

произношение
Много хора си задават въпроса “ Колко време отнема да се научи чужд език?”. Ние ще отговорим така: ” Колко време за учене разполагате?”.  Ясно е, че колкото повече време отделяте, толкова по-бързо ще научите езика. Също така от много голямо значение е да го говорите, без значение колко грешки допускате, докато го правите. Колкото по-често се упражнявате, толкова по-гладко ще говорите. Ето първата част от съвети за изучаването на английски език, които сме подготвили за вас:

Съвет 1 - произношението

Първото нещо, което трябва да направите, е да слушате и научите произношението на езика. Нашият съвет към вас е да се стремите към правилно произношение още от първия ден. Ако отделите повече време на това сега, останалата част от обучението ще бъде много по-лесна след това.

Някои езици са фонетични, други не са . При първата група звуците и буквите на думите винаги съвпадат. Има международни фонетични символи, които показват как да произнасят всички звуци във всички езици по света.

Английският език не е фонетичен, така че е от съществено значение първо да научите фонетичните символи, които съответстват на звуците на английски думи. Напълно възможно е да усвоите английския език и без никакви познания за тези фонетични символи, но ще ви отнеме повече време.  В повечето случаи произношението ви ще бъдат неточно , защото ще разчитате да запаметите звуците на думите за по-голямата част от вашето обучение, точно както ви се е налагало да учите майчиния си език докато сте били бебе.

Ето защо някои специалисти препоръчват да се научи фонетиката, още преди да се отвори какъвто и да е учебник по граматика или някаква книга за четене. Ако успеете да усвоите правилното произношение още в началото, това ще ви спести ценно време. Много по-трудно е да коригирате неправилно научена дума.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар