Отслабване и емоции – има ли връзка между любовта и диетите?

емоции и диети
Жените имат две мечти – да бъдат влюбени и да бъдат слаби. Има ли връзка между пеперудите в стомаха и обиколката му, често се питаме? Колкото и да ни се струва чудно, всяка диета е силно подвластна на емоциите, една от които /и то от по-силните / е точно...любовта.

Диетата не е само хранителен режим, съчетан с движение. За да постигнете резултат, на вас ви е необходимо да промените начина си на  живот, за да можете да свалите ненужните килограми. Трябва ви постоянство, упоритост и малко спортна злоба. Позитивните емоции при едно влюбване са най-добрият стимулант, който можете да получите. Тялото и умът ви се нуждаят от енергия, която да превърти запасите от мазнини и да ви даде сила, каквато храната не може. За това се грижат...пеперудите.

Ако погледнем въпросът и от другата му страна, негативните емоции и депресията могат да бъдат проблем за отслабването ,както и даже да се получи обратния ефект – да натрупаме килограми. Представете си, че сте в депресия, че страдате от раздяла. Мозъкът ви се нуждае от позитивни усещания, а когато няма какво друго, храната е най-добрият заместител на емоциите. Голямата кутия със сладолед няма как да ви прегърне, но приятното  усещане да похапваш сладко нормализира бурите в главата. Какво пък толкова, една любов свършва, ще започне нова.

Диетите не са единствено зависими от любовта, като фактор, който ги подсилва или отслабва. Много мощен и силен  участник във всяка промяна е...стресът. Едно от най-неприятните усещания в  съвремието е професионалното прегаряне.  Жените се смятат за естествено защитени от нето, вероятно заради доминиращите мъже в корпоративния свят.

Стресът  и стагнацията са фатални за всяка диета. Леността в ума се предава на тялото, което си дава голяма почивка, обезсмисля всяко начинание, демотивира ви. Защо да тичате в гората или да се храните здравословно, когато във главата ви звънят телефони и крещи някой истеричен началник?

И за това има решение – дайте си почивка. Отпуснете му края, отдайте се на шопинг, сменете гардероба, бъдете дамата, която може и иска да се глези. Ако парите са кът, вземете бърз заем онлайн и си решете проблемите. След това имате възможност да направите каквото си искате, вие сте господар на света. Олекна ви, нали?


Да направим кратък разбор – ако искате да успеете в диетата си, настройте се оптимистично, усмихнато и обичайте. Пазете се от негативизма, стреса и отчаянието, те са  спирачки на работата на целия организъм.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар