Идеалната продължителност на секса е 10 минути

мъж и жена в леглото
10 минути са перфектната дължина за всеки сексуален акт. Това е заключението на изследователи от университета в Пенсилвания - и двамата партньори са в състояние да получат максимално удоволствие от секса в рамките на 10 минути, без да се налага да влагат повече усилия.

Тази гледна точка се пропагандира от членове на обществото за сексуална терапия и изследвания в Пенсилвания, чиито усилия са насочени към за ползотворно консултиране на семейни двойки, които страдат от различни сексуални разстройства.

Резултатите от анонимно проучване сред клиенти, които са потърсили помощ, показват, че за много от респондентите, сексът между 1 и 2 минути се определя като недостатъчен и откровено незадоволителен.

Когато продължителността на акта е между 3 и 7 минути, той се определя като "приемлив", а когато продължи повече от 13 минути бил определен като дълъг, уморителен и скучен.

Според най-голям брой от анкетираните, сексът с продължителност от 7 до 13 минути е за предпочитане - той осигурява необходимата доза забавление, без това изживяване да бъде твърде дълго, уморително и скучно. Ето защо американските сексолози твърдят, че 10 минутния секс е идеален.

От друга страна, въпреки всички подобни изследвания и заключения, правени от специалисти по целия свят, повечето хора отричат такива статистики. Някои изследователи смятат, че тези данни и оповестяването им в медиите причиняват ненужно разочарование и недоволство в някои двойки – въпреки, че са щастливи от сексуалните си изживявания, но в същото време не отговарят на "стандартите".
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар